4. juli 2022

Epidemilov under al kritik

Nej til tvangsindlæggelse og tvangsbehandling

Da Dansk Folkeparti i marts 2020 under turbulente forhold stemte for hasteloven, der giver Sundhedsministeren magt til tvangsindlæggelser og tvangsbehandling, var det i forventning om at blive inddraget i beslutninger og udarbejdelsen af en ny epidemilov.
Nu er tilliden væk. Regeringen har kørt sololøb og siddet på hænderne. De har ikke inddraget oppositionen, der kun fik 6 timer til at forholde sig til de 600 siders høringssvar, før førstebehandling af loven.
Sundhedsordfører, Liselott Blixt, fortæller Update hvorfor partiet stemmer nej til den nye epidemilov. 
Styrelsen for Patientsikkerhed skal ikke have lov til at tvangsindlægge og tvangsbehandle, for skal man have behandling, er det op til en selv, hvad der bliver puttet i kroppen, siger Blixt til Update.
Hun undres over det flertal, der tegner sig for loven, der har så mange kritiske punkter. Epidemiloven 3. behandles 23. februar 2021.

Produceret af DKDOX.TV

https://dkdox.tv/videos/DK21032

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.